Заев на фејсбук: Радувај се Македонијо! Портите за нашето полноправно членство во НАТО се отворени

 Breaking News

Заев на фејсбук: Радувај се Македонијо! Портите за нашето полноправно членство во НАТО се отворени

Заев на фејсбук: Радувај се Македонијо! Портите за нашето полноправно членство во НАТО се отворени
July 11
17:28 2018

Радувај се Македонијо!
Портите за нашето полноправно членство во НАТО се отворени.

Попладнево, земјите членки на НАТО одлучија да ни упатат покана Република Македонија да го започне пристапниот процес за членство во Алијансата.

Нашите партнери и пријатели денеска ни оддадоа признание. Препознаена е силната посветеност, исполнети се сите критериуми.

Денес е голем, историски ден, за Република Македонија.

Ветувам дека ќе донесеме уште добри вести и во периодот пред нас, во интерес на сите граѓани на нашата земја.

По тој повод, во овој момент гостувам како говорник на конференцијата NATO ENGAGES во рамки на Самитот во Брисел.

Следете во живо. https://youtu.be/0_Wo90Irl9c

Коментари

Коментари

Related Articles