Задача по која излуде интернетот – Постојат 4 потенцијални решенија, а 90% од луѓето одговараат погрешно

 Breaking News

Задача по која излуде интернетот – Постојат 4 потенцијални решенија, а 90% од луѓето одговараат погрешно

Задача по која излуде интернетот – Постојат 4 потенцијални решенија, а 90% од луѓето одговараат погрешно
June 08
20:59 2018

На прв поглед делува како едносавна задача, но со оглед на битките кои се водат под коментарите на оваа задача, сепак не е така.

Како решение главно се наведуваат цифрите 1,2,12 и 30.

Секако, секогаш треба да се има во предвид првенството во задачите, односно множењето па после собирањето и ако тоа го направите добро ќе добиете и точен резултат.

А решението гласи вака:

1+1+1+1+11+1+1+1+11+1*0+1=?

Кога ја средуваме задачата добиваме нешто вакво:

4+11+3+11+0+1=?

А, потоа решението гласи 30.

Сепак многумина не се сложуваат и даваат свои решенија, па оваа задача стана извор на кавги на интернет. А, што велите вие, кое е решението?

Коментари

Коментари

Related Articles