ВИДЕО: Прашање во турскиот милионер – „Кое е новото име на Македонија“

 Breaking News

ВИДЕО: Прашање во турскиот милионер – „Кое е новото име на Македонија“

ВИДЕО: Прашање во турскиот милионер – „Кое е новото име на Македонија“
July 19
08:16 2018

Прашање во турската популарна емисија „Кој сака да биде милионер“ се однесуваше на новото име на Македонија.

21 годишната Сием Диес Темелоглу на прашањето за 15 илјади турски лири кое гласеше „Поранешна Република Македонија која со години има проблем со името со Грција по долго време дојдоа до договор.

Кое е новото име? Под А) Горна Македонија под Б) Долна Македонија под Ц) Северна Македонија и под Д) Јужна Македонија’’

Темелоглу побара помош од пријател кој ѝ го кажа одговорот под Ц) Горна Македонија по што беше елиминирана.

Коментари

Коментари

Related Articles