Цената засега не е позната, ова е првиот летечки автомобил, а кинезите веќе го произведија (Видео)

 Breaking News

Цената засега не е позната, ова е првиот летечки автомобил, а кинезите веќе го произведија (Видео)

Цената засега не е позната, ова е првиот летечки автомобил, а кинезите веќе го произведија (Видео)
September 28
22:50 2018

Информацијата која овие денови пристигнува од Кина дека оваа земја работи на летечки автомобили, предизвика големо внимание кај светската јавност.

Еден таков автомобил е веќе направен. Иако за нашите простори тоа звучи навистина футуристички, компанијата “Терафуча” најавува дека нивниот производ ќе започне да се продава во 2019 година.

Завршна верзија овог возила има нека корисна унапређења, а захваљујући преузимању од стране компаније „Џили“, власника европске аутомобилске компаније „Волво“, у пројекту летећег аутомобила дошло је до знатног напретка.

Завршната верзија на ова возило има некои корисни унапредувања, а благодарејќи на чекорите кои ги презема компанијата “Џили”, сопственик на европската автомобилска компанија “Волво”, во проектот за летечки автомобил дошло до значаен напредок. Која ќе биди цената на овој автомобил, засега останува непознато.

Коментари

Коментари

Related Articles