Словенија: Договорот меѓу Македонија и Грција е чекор кон решавање на другите проблеми на Балканот

 Breaking News

Словенија: Договорот меѓу Македонија и Грција е чекор кон решавање на другите проблеми на Балканот

Словенија: Договорот меѓу Македонија и Грција е чекор кон решавање на другите проблеми на Балканот
June 13
15:27 2018

Претседателот на Словенија кажа дека договорот помеѓу Македонија и Грција ќе ги мотивира другите земји на Балканот за да ги решат проблемите во регионот.

Тој вели дека договорот промовира – мир, безбедност и Евро-Атлантска перспектива на регионот.

Проблемот е решен конечно по 27 години, а договорот ќе биде стимул за почнување и решавање на останатите проблеми на Балканот, како што се српско- босанската граница, непризнавањето на Косово од страна на Србија итн.

Како следен проблем, кој ќе биде решен, ЕУ најавува дека ќе биде токму тој помеѓу Србија и Косово, за независноста на територијата на Косово.

Коментари

Коментари

Related Articles