Руската војска покажа како ги следи нуклеарните проби во светот! (ВИДЕО)

 Breaking News

Руската војска покажа како ги следи нуклеарните проби во светот! (ВИДЕО)

Руската војска покажа како ги следи нуклеарните проби во светот! (ВИДЕО)
May 14
22:26 2018

Министерството за одбрана на Русија првпат на социјалните мрежи објави видео од работата на припадниците на Службата за специјална контрола, која прави 60 години од своето постоење.

„Паралелно со контролата на тестирање на нуклеарното оружје во странство, Службата на Министерството за одбрана на Русија за специјална контрола го следи почитувањето на договорот за ограничување и забрана за тестирање на нуклеарно оружје“, пишуваат од Министерството.

Меѓу другите приоритетни задачи на службата е контрола на сеизмолошките и радијациските ситуации на Земјата и сите нуклеарни несреќи на територија на Русија.

Нивната технологија навистина е спектакуларна, а не би посакал никој да прекрши договор со Русија.

Коментари

Коментари

Related Articles