Русија ги користи најмодерните воени системи во Сирија

 Breaking News

Русија ги користи најмодерните воени системи во Сирија

Русија ги користи најмодерните воени системи во Сирија
June 11
12:26 2018

Модернизираните системи на Русија се способни да се одбранат од авионски ракети, како и да неутрализираат непријателски радио-врски.

Според руските медиуми, извор на руските воздухопловни сили ги користат овие модернизирани системи за анти-терористички операции во Сирија.

Овие заштитни системи се дизајнирани во истражувачки институт во Русија, а се сместени на крилја на авионите. Едниот е приемник за да ја одреди радио-врската на непријателот, а другиот предивикува пречки во сигналот.

Новиот систем е исто така за земјена анти-ракетна одбрана, а според Алексеј Леонков, новата генерација на системот ќе ја зголеми шансата за преживување на руските војници

 

Коментари

Коментари

Related Articles