И ова е можно: Нуди 1.200 евра плата и сместување, но не може да најде работници

 Breaking News

И ова е можно: Нуди 1.200 евра плата и сместување, но не може да најде работници

И ова е можно: Нуди 1.200 евра плата и сместување, но не може да најде работници
September 25
17:06 2018

Амир Алијагиќ во Конавли произведува ПВЦ столарија и свои производи извезува во соседните земји.

Најголем проблем му е работната сила која тешко се наоѓа иако нуди одлични услови. Просечната плата е околу 8 до 9 илјади куни. Работниците имаат сместување и храна.

Сега имам 10 работници, а ми требаат уште, но работници е тешко да се најдат – рекол Амир за хрватската Нова ТВ. Работна сила побарал во соседните земји.

Хрватска веќе долго време се бори со недостиг на работна сила, а оваа година особено имаше побарувачка на сезонски работници.

Коментари

Коментари

Related Articles