Ова девојче му ги отвори очите на Светот: На кој начин владите го крадат народот, а богатите стануваат се побогати (ВИДЕО)

 Breaking News

Ова девојче му ги отвори очите на Светот: На кој начин владите го крадат народот, а богатите стануваат се побогати (ВИДЕО)

Ова девојче му ги отвори очите на Светот: На кој начин владите го крадат народот, а богатите стануваат се побогати (ВИДЕО)
August 31
12:00 2018

12-годишно девојче од Канада зборува за тоа како настанува милијардниот долг на државите и на каков начин владите ги крадат своите граѓани.

Таа објаснува дека во сето тоа голем удел имаат банките, кои на владата и даваат кредити, а потоа владата за да може да ги отплати високите камати, постепено ги зголемува и воведува нови даноци врз граѓаните.

Девојчето во видеото нуди можни решенија за отплата на долгот и негово исчезнување.

Погледнете, ќе ви стане јасно се’:

Коментари

Коментари

Related Articles