Осаменоста може да го зголеми ризикот за срцев и мозочен удар!

 Breaking News

Осаменоста може да го зголеми ризикот за срцев и мозочен удар!

Осаменоста може да го зголеми ризикот за срцев и мозочен удар!
March 28
12:30 2018

Истражувањето направено во Англија покажа дека осаменоста го зголемува ризикот од срцев удар.

Во истражувањето учествувале 479.000 луѓе кои одговарале на прашања дали се чувствуваат осамено и дали се гледаат со други луѓе.

Истражувањето е објавено во магазинот „Срце“, во кое се наведува дека осаменоста е поврзана со зголемување на ризикот од добивање на сериозен инфаркт или мозочен удар. Целта на истражувањето е откривање на сите фактори на ризикот.

Причина за ризик претставува и сиромаштијата и лошото психичко здравје, се додава во истражувањето во Англија.

Коментари

Коментари

Related Articles