Опасна револуција во технологијата: Кинески дронови кои ќе се користат на сите фронтови! (ВИДЕО)

 Breaking News

Опасна револуција во технологијата: Кинески дронови кои ќе се користат на сите фронтови! (ВИДЕО)

Опасна револуција во технологијата: Кинески дронови кои ќе се користат на сите фронтови! (ВИДЕО)
May 15
10:36 2018

Кина веќе долго време работи на производство на дрон за дуели со подморници и други задачи, а на праг е да направи таква машина која може да се пресемта со група на американски носачи на авиони.

Проектот е почнат во 2017. година, а кинеските истражувачи веруваат дека такво возило може да ги комбинира брзината и дометот на летечките дронови.

Хибридните воздушни и подморски дронови најверојатно нема да бидат реалност уште некое време поради сложениот проект, но не е исклучена можноста да се реализира нивната замисла.

Главен проблем е тоа што под вода крилјата се вишок, зашто обично се користи облик на торпедо, но некои крила се потребни, затоа се разгледува дизајност, кој би го трансфорлирам овој облик.

Коментари

Коментари

Related Articles