Нови откритија: Животот на Марс е создаден пред овој на Земјата!?

 Breaking News

Нови откритија: Животот на Марс е создаден пред овој на Земјата!?

Нови откритија: Животот на Марс е создаден пред овој на Земјата!?
July 04
15:18 2018

Набрзо по создавањето на Сончевиот систем се формирала и цврстата кора на Марс, покажува најновото истражување во кое се претпоставува дека условите за живот се појавиле на „Црвената планета“ и многу порано.

„Нашите резултати покажуваат дека на Марс можно е постоење на океани и живот многу пред тој на Земјата“, кажа Мартин Бизаро од Данска.

Ова е откриено благодарение на неговите анализи на метеоритот НВА 7034, кој е пронајден во Сахара, а кој е наречен „црната убавица“.

Од ситниот примерок на метеорот се издвоени седум зрнца, цврст минерал кој преживеал различни геолошки процеси.

„Од него заклучивме дека површината на Марс многу брзо кристализирала. 20 милиони години по Сончевиот систем, кој е создаде претходно 4.567 милијарди години, Марс имал цврста кора која била одлична за создавање океан и живот“, кажа Бизаро.

Коментари

Коментари

Related Articles