Ние студентите НЕМА да дозволиме промена на нашето име и идентитет и по секоја цена ќе го одбраниме нашето име Македонија и ќе останеме Македонци!

 Breaking News

Ние студентите НЕМА да дозволиме промена на нашето име и идентитет и по секоја цена ќе го одбраниме нашето име Македонија и ќе останеме Македонци!

Ние студентите НЕМА да дозволиме промена на нашето име и идентитет и по секоја цена ќе го одбраниме нашето име Македонија и ќе останеме Македонци!
June 13
08:45 2018

Ние студентите НЕМА да дозволиме промена на нашето име и идентитет и по секоја цена ќе го одбраниме нашето име Македонија и ќе останеме Македонци!

Ни НЕ сме “граѓани на Северна Македонија”, ниту пак нашата татковина се вика северна провинција.

Оваа битка за нас студентите е света битка како битката на последниот Мохиканец – ова е битка за опстанокот на нашиот Македонски народ!

Или ќе победиме и ќе опстанеме, или ќе изумреме ние, со нашите неродени, внуви и правнуци.

Имаме сопствена држава еднаш на 1000 години и нема да дозволиме сега кога имаме сопствена држава сами да извршиме самоубиство и да прифатиме некаква промена на името.

Немаме друга опција – или крај за нашиот Македонски народ или ќе останеме да постоиме како Македонци.

Ве повикуваме сите вас да ни се придружите на нас студентите и да дадете се од себе во битката за одбрана на нашето име Македонија.

Ова е битка на се или ништо! Ова е битка во која Мајка Македонија гледа и плаче и бара помош.

Да знаеме Македонија е се што имаме! Над Македонија лебди еден душ – духот на Македон!

Македонци од сите политички партии – од ВМРО, од СДСМ, од Левица, од сите политички партии обединете се под знамето на Македонија!!!

Македонија е нашата татковина и нашето име е Македонија!!!

Коментари

Коментари

Related Articles