Неверојатно откритие на научниците: Под површината на Земјата има големо количество дијаманти!

 Breaking News

Неверојатно откритие на научниците: Под површината на Земјата има големо количество дијаманти!

Неверојатно откритие на научниците: Под површината на Земјата има големо количество дијаманти!
July 20
12:24 2018

Под површината на Земјата се наоѓа големо богатство од неколку милијарди тони дијаманти. Барем така тврдат научници од Институт за технологија во Масачусетс.

Меѓутоа, тие предупредуваат дека засега никој не се брза да пристигне до нив бидејќи се наоѓаат на длабочина од 145 до 240 километри под земјата.

„Не можеме да дојдеме до нив, а има многу дијаманти во земјата“, вели Улрајх Фол.

Тие случајно стигнале до ова откритие, откако користеле звучни бранови кои поминуваат низ Земјата.

Коментари

Коментари

Related Articles