Мекларен го најави новиот фантастичниот автомобил – 570С! (ВИДЕО)

 Breaking News

Мекларен го најави новиот фантастичниот автомобил – 570С! (ВИДЕО)

Мекларен го најави новиот фантастичниот автомобил – 570С! (ВИДЕО)
June 08
14:44 2018

Англискиот произведувач на суперспортски автомобили ќе им понуди на купувачите ЛТ варијанта на моделот 570С со посилен мотор и унапредена аеродинамика.

Мекларен новиот модел го најави со видео на кое е прикажан детал од задниот дел на автомобилот.

На видеото може да се види дека издувните цевки не се наоѓаат на иста позиција како на 570С, а тоа значи дека се поместени нагоре, како кај моделот 675ЛТ.

Се верува дека автомобилот има мотор од речиси 600 КС, за разлика од обичниот 570С, кој дава само 570КС. Засега не е познато која ознака ќе ја има новиот модел, а се шпекулира дека ќе се вика 595ЛТ или 585ЛТ.

Коментари

Коментари

Related Articles