Мајмуни најавија протест: Името на државата во која сме се родиле, живееме и опстојуваме, децидно одбиваме да се менува, да се преговара за истото…

 Breaking News

Мајмуни најавија протест: Името на државата во која сме се родиле, живееме и опстојуваме, децидно одбиваме да се менува, да се преговара за истото…

Мајмуни најавија протест: Името на државата во која сме се родиле, живееме и опстојуваме, децидно одбиваме да се менува, да се преговара за истото…
June 13
14:41 2018

Името на државата во која сме се родиле, живееме и опстојуваме, децидно одбиваме да се менува, да се преговара за истото, или да се изнаоѓаат т.н “алтернативи”.

Алтернатива за нашата мајка не постои, таа е една и единствена, незаменлива и вечна.

Република Македонија не повикува достоинствено да го изговориме нејзиното име и да се спротивставиме на секакво негово сквернавење или преформулирање.

Убедувањата лични, партиски или било какви останати, оставете ги во втор план, и кажете непоколебливо НЕ, за промена на името на Р. Македонија !

Вечер 13.06 во 20:00 час.

Камена бина, плоштад “Александрија”

#РепубликаМакедонија

Коментари

Коментари

Related Articles