Југославија уште „живее“ во Абу Даби (ФОТО)

 Breaking News

Југославија уште „живее“ во Абу Даби (ФОТО)

Југославија уште „живее“ во Абу Даби (ФОТО)
July 05
10:42 2018

Иако натписот „Made in Yugoslavia“ уште може да се сретне на просторите на поранешна Југославија, малкумина очекуваа дека такви остатоци постојат во Обединетите Арапски Емирати.

Една фотографија, која последните денови се појави на социјалните мрежи, покажува шахта на една улица во Абу Даби.

Корисниците на социјалните мрежи кои ја забележаа фотографијата, ги потсети на квалитетот на производите од југословенската индустрија.

Добар доказ за тоа е токму шахтата, речиси 30 години по распадот на државата во која е произведена.

Коментари

Коментари

Related Articles