Еве на кои места не треба да го чувате мобилниот телефон

 Breaking News

Еве на кои места не треба да го чувате мобилниот телефон

Еве на кои места не треба да го чувате мобилниот телефон
May 14
22:10 2018

Некои од најчестите грешки се потпирањето на мобилниот телефон на кожата, држењето во предниот џеб на пантолоните или под јастук.

Иако е многу удобно и голем број луѓе го прават тоа, да се носи телефонот во задниот џеб не е препорачливо зашто може да го уништите телефонот.

Не држете го ниту на кожата, зашто неговата површина содржи бактерии, па може да предизвика акни и други кожни болести.

Високите температури исто така се штетни за електронските уреди. Не е препорачивло да го оставите својот телефон во автомобил или на плажа, каже што има сонце.

Ако е надвор ладно и температурата падне под нула, водете сметка за својот телефон и не го оставајте долго на улица или во автомобил. Разликата во температура е многу штетна.

Не го чувајте ни под јастукот. Ако навечер ви стигнуваат известувања, а екранот свети, тоа негативно влијае на производството на мелатонин и праив проблеми со спиењето.

Исто така, имало многу случаи со експлозии на телефон и пожар. Кога ќе го покриете со јастук, ја зголемувате шансата да прегрее и да направи пожар, особено при полнење.

Коментари

Коментари

Related Articles