Еве како изглеа нуклеарниот полигон на Северна Кореја (ФОТО)

 Breaking News

Еве како изглеа нуклеарниот полигон на Северна Кореја (ФОТО)

Еве како изглеа нуклеарниот полигон на Северна Кореја (ФОТО)
May 15
10:25 2018

Сателитските снимки го покажаа дека Северна Кореја почнала демонтажа на објектите на единственото официјално покажано место за нуклеарни тестови.

„Сателитските снимки од седми мај наведуваат на убедливи докази дека демонтажата се одвива под полна пареа“, пишуваат медиумите.

Тие тврдат дека некои помошни згради биле урнати, а демонтирани биле и пругите за вагони.

Некои важни објекти, како двата најголеми – командниот центар и зградата на администрацијата, засега останале недопрени.

Коментари

Коментари

Related Articles