Дневница е 160 евра, оваа земја бара Балканци за да берат овошје

 Breaking News

Дневница е 160 евра, оваа земја бара Балканци за да берат овошје

Дневница е 160 евра, оваа земја бара Балканци за да берат овошје
June 08
21:55 2018

Нов Зеланд е земја која произведува овошје, а проблемот е што секоја година се соочува со недостаток на работници кои ќе го берат овошјето.

Затоа, земјата бара работници од секаде кои осум часа на ден на сонце ќего берат овошјето, за дневница од 160 евра.

Како што пишуваат странските медиуми, се бараат работници кои со помош на туристичка виза ќе дојдат и ќе работат одреден период.

Новозеландскиот портал “pickthevorld.org” пишува дека час се плаќа 14,75 долари.

Коментари

Коментари

Related Articles