Дарко Биберко, прва македонска анимирана серија за деца (Видео)

 Breaking News

Дарко Биберко, прва македонска анимирана серија за деца (Видео)

Дарко Биберко, прва македонска анимирана серија за деца (Видео)
October 04
11:23 2018

Лансирана првата епизода на новата анимирана серија, наменета за изучување на македонскиот јазик.

После година дена спремање на Невена Нешкоска и нејзината сестра Калина, веќе може да се гледа првата епизода „Колку банани“.

Целта е да се заштити македонскиот јазик и да се промовира нашата култура за идните генерации.

Коментари

Коментари

Related Articles