Четири дена одмор, а потоа следува уште еден споен викенд за Македонците

 Breaking News

Четири дена одмор, а потоа следува уште еден споен викенд за Македонците

Четири дена одмор, а потоа следува уште еден споен викенд за Македонците
May 23
08:40 2018

Многу слободни денови во кои ќе можеме да уживаме се пред нас. Уште веднаш може да си испланирате некое патување за време на слободниот викенд. Утре и задутре, односно четврток и петок се неработни денови за Македонците, поради празниците кои ни претстојат. Среда, 23. мај е неработен ден за припадниците на влашката заедница во Македонија. Следниот неработен ден за сите граѓани на Република Македонија е 15. јуни, петок, Рамазан Бајрам. Со тоа добиваме уште три неработни денови во кои ќе може да уживаме.

Ова се сите неработни денови кои преостануваат до крајот на годината:

За сите граѓани на РМ

• 24 мај (четврток) „Св. Кирил и Методиј“ Ден на сесловенските просветители

• 15 јуни (петок), Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам,
• 02 август (четврток), Ден на Републиката
• 8 септември (сабота), Ден на независноста

• 11 октомври (четврток), Ден на народното востание,
• 23 октомври (вторник), Ден на Македонската Револуционерна Борба,
• 8 декември (сабота), “Св. Климент Охридски”

За граѓаните од православна вероисповед

• 25 мај (петок), Духовден, петок пред Духовден
• 28 август (вторник), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица)

За граѓаните од католичка вероисповед

• 01 ноември (четврток), Празникот на сите светци
• 25 декември (вторник), првиот ден на Божик

За граѓаните од муслиманска вероисповед

• 21 август (вторник), Курбан Бајрам, првиот ден на Курбан Бајрам

За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ

• 22 ноември (четврток), Ден на Албанската азбука

За граѓаните припадници на влашката заедница во РМ

• 23 мај (среда), Национален ден на Власите

За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ

• 19 септември (среда), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур

За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ

• 28 септември (петок), Меѓународен ден на Бошњаците

За граѓаните припадници на турската заедница во РМ

• 21 декември (петок), Ден на настава на турски јазик

Коментари

Коментари

Related Articles