Живот

 Breaking News

Ризици што треба да ги преземете во вашите 20-ти

    Ризици што треба да ги преземете во вашите 20-ти

Животот не е само преживување. Веројатно сте поминувале денови мислејќи што е следно. Можеби ќе одите на факултет или само што сте дипломирале, па се обидувате да си го средите

Read Full Article

7 едноставни начини да кажете „не“

    7 едноставни начини да кажете „не“

Дали ви е непријатно да кажете „не“ кога некој ќе побара нешто од вас? Дали секогаш се трудите да бидете љубезни со сите и покрај тоа што на тој начин

Read Full Article

8 нешта што ги правите несвесно бидејќи премногу размислувате

    8 нешта што ги правите несвесно бидејќи премногу размислувате

Некои луѓе сметаат дека е вистински благослов да размислувате премногу кога треба да решите некој проблем. Но претераното размислување може да има и негативно влијание на вашата благосостојба. Најлошото е

Read Full Article

Дали бинауралните тонови навистина помагаат со спиењето?

    Дали бинауралните тонови навистина помагаат со спиењето?

Иако сте пробале веќе сè, изгледа дека добриот сон е навистина недостижен. Можеби решението на овој проблем е да ја обновите вашата плејлиста и да додадете бинаурални тонови. Бинауралните тонови

Read Full Article

6 навики што ќе ви го олеснат животот кога сте под многу стрес

  6 навики што ќе ви го олеснат животот кога сте под многу стрес

Само затоа што треба да работите напорно за да заработите, не значи дека животот треба да биде мачење. Постојат навики

Read Full Article

4 ефективни начини за ослободување од конјунктивитис

  4 ефективни начини за ослободување од конјунктивитис

Бактериите, вирусите и алергените се најчестите причини за проблеми со очите. Кога станува збор за алергени, од помош е да

Read Full Article

Зошто неуспехот е можеби најдоброто нешто што ви се има случено?

  Зошто неуспехот е можеби најдоброто нешто што ви се има случено?

Целиот живот сме научени да бараме совршенство. Сигурно секој ваш напор е насочен во барање добро училиште, добри оценки, одлична

Read Full Article

10 моќни причини зошто да почнете да ги следите вашите соништа

  10 моќни причини зошто да почнете да ги следите вашите соништа

Можете да бидете толку многу зафатени што сметате дека воопшто не вреди да ги следите вашите соништа. Но пред да

Read Full Article

5 знаци дека партнерот ве контролира без да бидете свесни за тоа

  5 знаци дека партнерот ве контролира без да бидете свесни за тоа

Можеби конечно сте го сретнале совршеното момче. Први да се чувствувате убаво, сакано и безбедно. Но постепено сте почнале да

Read Full Article

ФОТО: Османи стана доктор на науки – Заев и Ахмети први му честитаа, па Филипче, Џафери, Димитров и останатите гости

  ФОТО: Османи стана доктор на науки – Заев и Ахмети први му честитаа, па Филипче, Џафери, Димитров и останатите гости

Ви благодарам за честа! Овој ден е круна на мојата повеќегодишна напорна работа. Науката претставува соочување со предизвици!. Вака вицепремиерот

Read Full Article
1 2 3 208

НОВО