Економија

 Breaking News

Во март годинава просечната нето-плата 23.694 денари

    Во март годинава просечната нето-плата 23.694 денари

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март годинава изнесува 23.694 денари и е за 5,6 отсто повисока во споредба со истиот месец лани. Просечната исплатена бруто-плата, пак, е 34.764

Read Full Article

Автбуска карта 7 денари, цигари 80, а бананите 25 денари: Ова е земјата со најниски цени на светот

    Автбуска карта 7 денари, цигари 80, а бананите 25 денари: Ова е земјата со најниски цени на светот

Во многу тешка еконосмка ситуација која ја погодува целата планета граѓаните гледаат што е можно помалку пари да потрошат на основни животни потреби. Една од земјите со многу низок животен

Read Full Article

СДСМ: Платите во Македонија растат

    СДСМ: Платите во Македонија растат

Трендот на растот на платите во Република Македонија продолжува. Според официјалните податоци од Државниот завод за статистика, просечната плата исплатена за месец март е за 5,6 отсто повисока во однос

Read Full Article

Анѓушев и Тевдовски оптимисти дека ќе се реализираат капиталните инвестиции

    Анѓушев и Тевдовски оптимисти дека ќе се реализираат капиталните инвестиции

Потребно е да се најде компромис помеѓу доброто управување со јавните финасии од една страна, и пуштањето на финасиските текови во оптек и заживување на економијата во делот на капиталните

Read Full Article

СДСМ: Покачената акцизата не влијае на сиромашните граѓани, тие немаат автомобили

  СДСМ: Покачената акцизата не влијае на сиромашните граѓани, тие немаат автомобили

Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ обвинија дека зголемувањето на акцизата негативно влијаело врз буџетот на секое семејство. – „Вкупните дополнителни трошоци од

Read Full Article

„Блумберг“: Вистината за големите плати на директорите на најголемите светски компании!

  „Блумберг“: Вистината за големите плати на директорите на најголемите светски компании!

Ван Лонг е најплатен извршен директор во Хонгконг. Интересно е тоа што тој не е шеф на некоја инвеститорска агенција,

Read Full Article

Од утре нема пазарење со книжни 10 и 50 денари, вака ќе изгледаат новите пари (ФОТО)

  Од утре нема пазарење со книжни 10 и 50 денари, вака ќе изгледаат новите пари (ФОТО)

Книжните 10 и 50 денарки заминуваат во историјата. Веќе од утре, 15 Мај, веќе нема да можат овие пари да

Read Full Article

Полнете резервари, од полноќ уште поскап бензин и дизел во Македонија, ова се новите цени

  Полнете резервари, од полноќ уште поскап бензин и дизел во Македонија, ова се новите цени

РКЕ ја донесе новата одлука. Рафинериските цени на нафтените деривати се зголемуваат во просек за 4,84%. Малопродажните цени на нафтените

Read Full Article

Поради конфликтот меѓу големите сили не очекува зголемување на цената на нафтата!

  Поради конфликтот меѓу големите сили не очекува зголемување на цената на нафтата!

Цената на сировата нафта би можела да се качи на 100 долари за барел догодина, зашто испораката на нафта од

Read Full Article

Преку интернет нарачал обичен бандаж, кога пристигнала пратката не можел да поверува

  Преку интернет нарачал обичен бандаж, кога пристигнала пратката не можел да поверува

Интернет е преполн со приказни за проневера со онлајн купување. Она кога ќе нарачате мобилен а ќе ви стигне цигла,

Read Full Article
1 2 3 24