Колумни

 Breaking News

„Јасно како ден!“ – Колумна на Стевчо Јакимовски

    „Јасно како ден!“ – Колумна на Стевчо Јакимовски

Се чудевме зошто генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг беше толку нервозен на прес конференцијата. Мафташе со рацете и отворено ни кажа „За“ на референдумот ќе бидете членки на НАТО,

Read Full Article

Поранешниот австриски амбасадор – Ако го принудат Иванов да попушти, мултиетничка Македонија ќе се подели

    Поранешниот австриски амбасадор – Ако го принудат Иванов да попушти, мултиетничка Македонија ќе се подели

Суштината на платформата од Тирана е создавање бинационална држава, чија крајна цел е отцепување на деловите каде што живее албанско население, вели во опширна и детална анализа за интернет-порталот „Вишеград

Read Full Article

Колумна на Мирка Велиновска: Прашања кои заслужуваат одговор

    Колумна на Мирка Велиновска: Прашања кои заслужуваат одговор

ПРАШАЊА КОИ ЗАСЛУЖУВААТ ОДГОВОР Намерно чекав сиве овие денови за да истрчаат сите лебарки и други гадинки на светло. Каменот се дигна и немаше веќе каде да се кријат. Операцијата

Read Full Article

ЗОШТО „REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA“ А НЕ „REPUBLIC OF NORTHERN MACEDONIA“? – Пишува Тодор Петров

    ЗОШТО „REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA“ А НЕ „REPUBLIC OF NORTHERN MACEDONIA“? – Пишува Тодор Петров

ЗОШТО “REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA“ А НЕ “REPUBLIC OF NORTHERN MACEDONIA“? Пишува Тодор ПЕТРОВ Ја паметиме Тројанската војна која траела десет години, некаде меѓу 13 век п.н.е. до 12 век

Read Full Article

Професорката Силјановска: (ЗЛО)УПОТРЕБЕНО ЕВРОПСКО ЗНАМЕ!

  Професорката Силјановска: (ЗЛО)УПОТРЕБЕНО ЕВРОПСКО ЗНАМЕ!

Со потпишувањето на Договорот со Грција, одеднаш станавме „најевропјани“!! Владата, „во чест“ на г-ѓа Могерини и г-дин Хан, го закити

Read Full Article

Проф. Стојановски до Заев: Никој досега не нe доведе до самоуништување како вас

  Проф. Стојановски до Заев: Никој досега не нe доведе до самоуништување како вас

Професорот на Правниот факултет во Штип, Страшко Стојановски, кој е меѓународно признат експерт за нации и национализам, објавува девет точки

Read Full Article

Да воведат нова награда: Нобелова награда за предавство – Колумна на Солза Грчева

  Да воведат нова награда: Нобелова награда за предавство – Колумна на Солза Грчева

Не го гледав срамниот чин на потпишување на безусловната капитулација, но некои инсерти сепак видов. Во стилот на Џемс Бонд

Read Full Article

Ако не сум за промена на името, не значи дека сум „вмрон“, „ретроградна сила“, „против интеграции“.

  Ако не сум за промена на името, не значи дека сум „вмрон“, „ретроградна сила“, „против интеграции“.

Ако не сум за промена на името, не значи дека сум „вмрон“, „ретроградна сила“, „против интеграции“. Јас сум оној што

Read Full Article

Бобан Нонковиќ: Се сеќавате на изјавата дека „Македонија, Србија и други балкански држави се наоѓаат на линијата на огнот“

  Бобан Нонковиќ: Се сеќавате на изјавата дека „Македонија, Србија и други балкански држави се наоѓаат на линијата на огнот“

Сите се сеќавате на „легендарната“ изјава на екс-американскиот државен секретар Џон Кери, дадена во 2014 година, дека „Македонија, Србија и

Read Full Article

Што покажа Митингот? – Колумна на Миленко Неделковски

  Што покажа Митингот? – Колумна на Миленко Неделковски

Што покажа митингот оддржан во сабота вечерта? Прво и основно, односно најзначајно, митингот го покажа она на кое и при

Read Full Article
1 2 3 5

НОВО