Ако здогледате ваков пајак по ќошевите дома не го допирајте – има добра причина

 Breaking News

Ако здогледате ваков пајак по ќошевите дома не го допирајте – има добра причина

Ако здогледате ваков пајак по ќошевите дома не го допирајте – има добра причина
August 10
10:50 2018

Стравот од пајаци е една од најчестите фобии кои се појавува. Најчесто луѓето се плашат да бидат каснати од пајак.

Истражувањата покажале дека пајаците се одлична помош во куќата, бидејќи тие како и природните предатори ги демнат останатите инсекти во домот, вклучувајќи ги и инсектите кои пренесуваат болести.

Така пајакот без проблем ќе изеде мушичка, комарец, бубашваба…

Станува збор за видот осамениот кафеав пајак. Овие пајаци ќе расплетата мрежа во вашиот дом, токму таму каде што има најмногу инсекти.

Коментари

Коментари

Related Articles