Технологија

 Breaking News

Дали знаете колку струја ви е потребно да „заработите“ еден биткоин? Еве ја пресметката…

    Дали знаете колку струја ви е потребно да „заработите“ еден биткоин? Еве ја пресметката…

Колку ќе изнесува вашата сметка за струја ако сакате да добиете еден биткоин? Зголемувањето на вредност на повеќе од 10,000 долари донесе и до зголемување на потрошувачката на струја кај

Read Full Article

Како да добиете “биткоин” за еден долар ?!

    Како да добиете “биткоин” за еден долар ?!

Ако фантазирате за можноста да се вратите во минатото и да купите “биткоин” за само неколку долари, сега имате можност – на некој начин. Новата видео игра на играчите им

Read Full Article

10 интересни трикови како да заштедите гориво на вашето возило

    10 интересни трикови како да заштедите гориво на вашето возило

Проверете ги гумите. Слабо надувана гума секогаш ја зголемува потрошувачката. Затоа, често проверувајте го притисокот на гумите; Не забрзувајте и не кочете непотребно – одржувајте темпо при возењето; Не вклучувајте

Read Full Article

Домашен чистач кој ќе го реши проблемот и со најзапушените одводи

    Домашен чистач кој ќе го реши проблемот и со најзапушените одводи

Запушувањата најчесто настануваат длабоко во цевките, па во нивна санација треба помош од прибор. Во тоа може да ви помогне и чистачот за одводи за кој е потребно: -100 грама

Read Full Article

Отворена во Исланд првата фабрика во Светот која не го загадува туку го чисти воздухот

  Отворена во Исланд првата фабрика во Светот која не го загадува туку го чисти воздухот

Пред неколку дена во Исланд почна со работа првата фабрика во светот која елиминира повеќе CO2 од воздухот отколку што

Read Full Article

Експерт предупредува: Вештачката интелигенција ќе стане „милијарда пати“ попаметна од луѓето!

  Експерт предупредува: Вештачката интелигенција ќе стане „милијарда пати“ попаметна од луѓето!

Според експерт во Вештачка интелигенција, машините ќе станат милијарда пати попаметни од луѓети и човештвото ќе треба да се прилагоди

Read Full Article

Големо откритие: Пронајдени се нови 95 планети надвор од нашиот сончев систем!

  Големо откритие: Пронајдени се нови 95 планети надвор од нашиот сончев систем!

Големо откритие за науката, која во моментов стигна до бројката на 3,600 откриени планети, за кои нема подетални информации. Астрономите

Read Full Article

Германски експерименти: Децата настанати во тајниот проект на Хитлер се сè уште живи!

  Германски експерименти: Децата настанати во тајниот проект на Хитлер се сè уште живи!

Освен логорите на смртта, втората најголема тајна на нацистичкиот систем бил т.н. проект Лебенсборн. Според расистичките идеи на филозофот Алфред

Read Full Article

Рај на работа: Оваа компанија сака нивните вработени да уживаат, па им направи приватна прашума!

  Рај на работа: Оваа компанија сака нивните вработени да уживаат, па им направи приватна прашума!

Компанијата „Амазон“ важи за дна од најпрофитабилните во светот. Поради тоа управата на овој гигант одлучи на своите вработени во

Read Full Article

Вонземјаните може да ја уништат Земјата само со една порака!

  Вонземјаните може да ја уништат Земјата само со една порака!

Стивен Хокинс смета дека луѓето си играат со опасни работи кога се обидуваат да контактираат со вонземјани. Научниците од германската

Read Full Article
1 2 3 21

НОВО